Schilderen voor een nieuwe look in huis

Ben je van plan om je huis een verfrissende opknapbeurt te geven door bijvoorbeeld een nieuwe kleur verf? Als je dit zelf wilt doen dan moet je met veel zaken rekening houden of niet vergeten te doen. Je schilderklus kan dan iets worden om tegen op te zien, uit te stellen of misschien helemaal niet aan te beginnen. Is het bij jou hoog tijd voor wat schilderwerk in huis? Bij mij ben je aan het juiste adres om dat te laten doen. In de afgelopen jaren ben ik al bij veel mensen langs geweest die ik met veel plezier mocht helpen. Hier kun je enkele reviews van klanten lezen die ze op Trustpilot hebben achtergelaten.

Precisiewerk

Schilderwerk in huis lijkt makkelijk, maar vergt ook veel voorbereiding. Het is belangrijk om secuur en netjes te werken, bovendien komt het vaak voor dat in dezelfde ruimte ook nog geleefd moet worden. Ik ben gewend aan dit soort situaties, en kan in bestaande ingerichte ruimtes werken en zorg dat er zo min mogelijk overlast is. Denk bijvoorbeeld aan het afdekken van de meubels en vloer.
Er zijn grote oppervlaktes zoals het schilderen van wanden en plafonds maar ook fijner werk zoals deuren, raamkozijnen en radiatoren. Dat is meer precisiewerk. Het schilderen van de trap vereist ook weer andere kwaliteiten. In al deze zaken heb ik ruime ervaring.

Van behang of verf op de muur knapt een kamer mooi op!

Behangen

Voor behangwerk kan je mij ook inschakelen. Ik heb al vele mooie projecten mogen uitvoeren. Voor behangwerk heb je geduld nodig, dat is het belangrijkste. Veel klanten zien op tegen deze klus en besluiten vervolgens om geen behang toe te passen in hun interieur. Jammer! Er zijn tegenwoordig prachtige behangsoorten verkrijgbaar. Overweeg je om één of meerdere wanden te behangen, aarzel dan niet om mij hiervoor in te schakelen. Voorbereiding is het altijd het belangrijkste en neemt doorgaans het meeste tijd in beslag. Dit betaald zich echter altijd terug in de uiteindelijke uitvoering en het eindresultaat. Ik kan je ook goed van dienst zijn om je wanden behangklaar te maken. Dit betekent onder andere het egaliseren van de ondergrond met een dun laagje egaliseermiddel, vullen van gaten en andere oneffenheden. Een wand moet helemaal glad zijn om het behang goed en vakkundig aan te kunnen brengen.

Begeleiding en advies

Ik zie het regelmatig in mijn werk dat klanten gebrekkig voorgelicht worden. Zeker bij nieuwbouw is er vaak onduidelijkheid over afwerking. Wat is nou eigenlijk behangklaar? Wanden staan scheef of zijn niet recht gestuukt. Wie moet er zorgen voor het afkitten van de wanden na het stuken. Waarom is mijn badkamer, keuken of toilet niet afgekit. Moet ik eerst mijn plinten schilderen en dan aanbrengen of andersom, wie zorgt voor het afkitten. etc….etc… Stucwerk moet drogen bijvoorbeeld, maar niet iedereen houd daar rekening mee in de planning. Kortom: Het is voor jou geen dagelijkse kost en sommige dingen zijn voor jou dus onbekend.

Ik kan je hierin begeleiden en advies geven, welke opties er mogelijk zijn. En als er meer moet gebeuren dan alleen behangen of schilderen, welke volgorde is dan handig. Dat het bijvoorbeeld handiger is als het plafond en de wanden eerst gedaan worden voordat je vloerbedekking laat leggen.

Kortom: schilderen voor een nieuwe look in huis, voor je trap, wanden en plafonds, egaliseren en opvullen van enkele gaten en natuurlijk ook behangen en interieur advies geven; bij Hans Interieur & Styling ben je op het juiste adres!

Hartelijke groet,

Hans

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait